דואר אלקטרוני
שם
                  

מוזיקה וקסמים

האם כדאי לשלב קטעי מוזיקה בתוך מופע קסמים? ואם כן, באיזו תדירות ובאיזה סוג של מופע?

ראשית, יש להבין מה הם בכלל קטעי מוזיקה.

קטעי מוזיקה יכולים להיות מהרגע שהזמנתם מתנדב מהקהל לעלות לבמה ואתם משמיעים תוך כדי כך שהוא עולה לבמה.

כמו כן, ישנם קסמים שאתם מדברים ותוך כדי הדיבור ברקע יש מנגינה נעימה.

ויש סוג נוסף של קסמים אשר בהם אתם כלל לא מדברים, אלא רק מציגים אפקטים ויזואליים.

כדי לעשות קטע מוזיקה טוב, אתם צריכים קודם כל לבחור מוזיקה טובה ונעימה. אל תשתמשו במנגינה רועשת מדי, אך גם לא במנגינה מרדימה..

נקודה נוספת וחשובה היא הצורך בכך שהקסמים ישתלבו יפה עם המוזיקה. למשל, אם יש קסם שאתם שמים למתנדב קופסא על הראש, ואז מתחילים להכניס לתוך הקופסא חרבות. לאחר שהכנסתם הרבה חרבות אתם מרימים את הכיסוי, ולפתע הראש של המתנדב נעלם. כמובן שצריכה להיות מנגינה של מתח ברקע כמו מנגינת הסרט 'הפריצה לאלקטרז' או משהו בסגנון. אי אפשר בכזה קסם לשים שיר ברקע כמו "איזה יום שמח לי היום"...

יש קטע מוזיקה שבדרך כלל הוא קטע הפתיחה במופע כאשר בקטע זה הקוסם לא מדבר אלא מתנגנת מנגינה ברקע והקוסם מבצע קסמים ויזואליים. קטע כזה מורכב בדרך כלל מקסמים כדוגמת בלון שהופך למקל, מקל שנעלם והופך למטפחת, נרות מופיעים ונעלמים, לפיד אש דרך יד, לפיד שהופך לפרחים וכו'. כמובן שמי שעובד עם יונים, משלב את זה בדרך כלל בקטע מוזיקה.

בביצוע קטע זה, מאד חשוב שיהיה קצב טוב לקסם, ושהמעבר בין קסם לקסם בזמן המוזיקה יהיה חלק (אתם לא יכולים להתחיל לחפש דברים בכיסים תוך כדי שהמוסיקה נמשכת).

מלבד הקסמים האלו שמשתייכים לתחום המניפולציות, ישנם קסמים נוספים שמתאימים לביצוע בתור קטע של מוזיקה. לדוגמא, קסם השולחן המרחף.

אתם מזמינים מתנדב לבוא לעזור לכם. המתנדב מניח את ידו על השולחן ואוחז במפה מצד אחד, ואילו אתם אוחזים במפה מהצד השני, וברקע מתחילה מוזיקה. ברגע שמחיל השיר השולחן לאט לאט מתחיל לרחף באוויר. גם במקרה זה ישנה חשיבות רבה למוזיקה שתבחרו, וזאת על מנת שהקסם ישאיר רושם משמעותי על הצופים.

יש לדעת כי המוזיקה יכולה לגרום לאדם לחוש את הקסם שהוא רואה בעיניו ואף לזכור הרגשה זו גם לאחר המופע.

קסם נוסף שבדרך כלל מלווה במנגינה הוא קסם הילד המרחף על כסאות. אתם מזמינים ילד מהקהל ונותנים לו לשכב על לוח שמוחזק בין שני כסאות. לאחר מכן, אתם עוטפים את הילד בבד צבעוני. אתם באיטיות שולפים כסא אחד מתחת הילד, ולאחר כמה רגעים אתם שולפים גם את הלוח שהילד שוכב עליו. הקהל רואה שהילד בעצם נמצא באוויר כאשר רק ראשו נוגע בכסא אחד שנשאר מתחתיו. אתם מעבירים חישוק מסביב לילד על מנת להראות שאין שום חוטים ודברים אחרים מסביב.

כמובן שחייבים מוזיקה טובה ברקע. אם יש שיר שמדבר על החלום לעוף והוא קצבי זה מצויין (למשל שיר הפתיחה של פיטר פן וכו').

היתרון של קטע מוזיקה מבחינתנו כקוסמים הוא שהשמעת המוזיקה נותנת לנו קצת זמן לנוח מהדיבור השוטף של ההופעה כיוון שאנחנו לא צריכים לומר שום דבר במשך כמה דקות.

בהקשר הזה, יש לדאוג גם לצד הטכני. יש לבדוק מי מפעיל את המוזיקה. אם יש לכם עוזר (זה יכול להיות גם קרוב משפחה שלכם או אדם שעובד במקום ואתם מבקשים ממנו לפני כן בנחמדות להפעיל בשבילכם את המערכת) זה הכי פשוט: הוא מכוון לפני כן את המחשב / בידורית לשיר הנכון, ויודע מתי צריך להפעיל איזה שיר ומתי צריך לעצור.

אם אתם מופיעים לבד, אז תוודאו שהמערכת עובדת טוב לפני המופע, שהכל נמצא קרוב ונגיש כדי שתוכלו להפעיל ולסגור את המערכת בקלות.
לכן, גם כדאי להתחיל ולסיים את המופע בקטע מוזיקה כי כך יש לכם יותר שליטה שהכל יעבוד כמו שתכננתם.

לסיכום, קטע מוזיקה תורם רבות למופע כאשר הוא נעשה בצורה טובה ובזמן הנכון עם המוזיקה המתאימה ביותר.