דואר אלקטרוני
שם
                  

קסמים קלאסיים

יש תחום שלם בקסמים שנקרא 'קלאסיק מג'יק'. מה ההגדרה של קלאסיקה בתחום הקסמים?

קסמים שהם אבני יסוד ומהווים סימן היכר וציון דרך באומנות הקסמים בדרך כלל יכנסו להגדרת הקלאסיקה.

במאמר זה ננסה לסקור מספר קלאסיקות.

'כוסות וכדורים'

ללא ספק אחת מהקלאסיקות הבולטות בתחום. יש הטוענים שהאזכור הקדום ביותר לקסמים שאנו מכירים הינו בתקופת הפרעונים במצרים, ששם עשו את הקסם הזה בצורה קצת שונה.

הקוסם מראה שלוש כוסות ושלושה כדורים. הקוסם מעלים את הכדורים בזה אחר זה. לבסוף, הקוסם מרים את הכוסות וכעת שלושת הכדורים מופיעים מתחת לשלושת הכוסות.

בהמשך הקסם הכדור נעלם מתחת לכוס אחת ומופיע לפתע מתחת לכוס אחרת. וכך יתר הכדורים עוברים דרך הכוסות. לבסוף, בדרך כלל הכדורים נעלמים ומתחת לכוסות מופיעים לימונים או תפוזים!

קסם זה הוא  קלאסיקה ומבצעים אותו טובי הקוסמים בעולם כולל 'לאנס ברטון' ופן וטלר שאף חשפו כיצד מבצעים את הקסם באחת מתוכניות הטלויזיה בה הופיעו. דרגת הקסם היא בינונית, אך כדי להגיע לתוצאה טובה חיביים להתאמן הרבה מאוד.

'מטריקס'

הקוסם מראה ארבע מטבעות בקצוות השולחן. כל מטבע נמצא בקצה אחר. הקוסם מכסה עם הידיים את המטבעות וכאשר הוא מרים את הידיים, מטבע אחת נעלמת וקופצת להיות בקצה האחר של השולחן. הקוסם חוזר על הפעולה הזו ושוב מטבע אחת נעלמת ומצטרפת אל שתי המטבעות. בפעם האחרונה גם המטבע הרביעית נעלמת ומצטרפת אל שלושת המטבעות האחרים.

יש המון גרסאות לקסם הזה, בחלקן משתמשים בקלפים כדי לכסות את המטבעות, בחלקן משתמשים רק בידיים ובחלקן משתמשים בגימיקים על מנת להשיג את האפקט הרצוי.

דרגת הקסם ללא גימיקים היא בינונית עד קשה. הרבה קוסמים עשו את הקסם הזה בטלוויזיה בצורה זו או אחרת. ביניהם דיויד רות ודיויד ווליאמסון.

'הקלף השאפתן'

הקוסם שולף חבילת קלפים ונותן למתנדב לבחור קלף ולחתום עליו. המתנדב שם את הקלף בתוך החבילה. הקוסם נותן טפיחה קלה על החבילה ואז הקלף עולה לראש החבילה.

לאחר מכן, הקוסם מכניס שוב את הקלף לתוך החבילה והקלף קופץ עוד הפעם לראש החבילה.

הקוסם חוזר על כך שוב ולבסוף המתנדב הופך את הקלף הראשון בחבילה, וזהו הקלף החתום.

לבסוף, הקוסם מקמט את הקלף החתום ומכניס אותו כאשר הוא עקום לאמצע החבילה. המתנדב רואה את הקלף העקום באמצע. ולפתע הקלף שבראש החבילה מתעקם מול עיני המתנדב. המתנדב הופך את הקלף העליון ולתדהמתו זה הקלף החתום.

'קסם הפונפון'  / 'מקלות סיניים'

הקוסם מציג שני מקלות שבקצה כל אחד מחובר פונפון (כדור צמר), ברגע שהקוסם מושך את החוט עם הכדור צמר החוט במקל השני עולה למעלה. כולם בטוחים שהמקלות מחוברים בחוט בינהם אז הקוסם מרחיק מעט את המקלות, ושוב, כאשר הוא מושך את החוט של מקל אחד, החוט במקל השני עולה למעלה.

לבסוף, הקוסם מזמין מתנדב אליו, ונותן לו למשוך בחוט אחד בעוד המקל השני מוחזק אצל הקוסם וכאשר המתנדב מושך בחוט והמקל אצלו, אז החוט שאצל הקוסם עולה למעלה.

מה שמיוחד בכל הקלאסיקות הוא שאלו רוטינות מוכחות שעשו אותן אלפי פעמים וגם כאשר השנים חולפות, הן נשארות תמיד רוטינות מצויינות ומעניינות.

כמו כל דבר, יש להדגיש שזה מאוד תלוי מי מבצע את הקסם. אם זמר גרוע ישיר את השיר הכי יפה בעולם, זה ישמע רע. כך גם בקסמים. אם קוסם יבצע אפילו את הקסם הכי טוב בעולם בצורה גרועה, זה יראה רע, לכן חשוב מאוד לעבוד על הרוטינות האלו עד שמגיעים לרמה טובה.

לסיכום - קלאסיקות אלו קסמים שהוכיחו את עצמם ולכן שווה להשקיע את הזמן על מנת להגיע לרמה טובה בביצוען.